top of page
Zoeken
  • info216085

Eerst stockeren, dan renoveren

Bijgewerkt op: 7 mei 2021

Je woont al een paar jaar in je huis, en net zoals je jezelf af een toe een make-over geeft, is het ook tijd voor je thuis om eens goed opgeknapt te worden. Een grondige renovatie van boven tot beneden, hoe spannend is dat? Heel erg, maar heb je alles al geregeld?

- Een aannemer? Check!

- Of ben je eerder een doe-het-zelver: Werkgrief? Check!

- Welke vloer, keuken en kleuren? Check!

- Wat doen we met al onze spullen? Euh…

Geen zorgen, je bent heus niet de enige die deze stap over het hoofd ziet. Daarom geven wij een paar handige tips & tricks mee, zodat je dit ook kan afvinken op je lijstje!


Zet alles aan de kant of net in het midden.

Je huis en zeker je woonkamer is gevuld met veel groot meubilair: tafels, stoelen, zetels, kasten, … . Tijdens een renovatie zie je echter enkel dit: obstakels. Zet daarom al je meubilair samen aan de kant of gegroepeerd in het midden. Dit maakt het gemakkelijker om ze te bedekken met een paar doeken om beschadiging te voorkomen. Anderzijds is de kans op een valpartij een pak kleiner, wat ook weer mooi meegenomen is. Want een gebroken arm of voet tijdens een renovatie? Niet zo ideaal.


Gebruik die extra ruimte

Heb je een extra kamer die niet onder handen wordt genomen tijdens je renovatie? Denk maar aan een garage, kelder, zolder of de gastenkamer. Dan heb je heel veel geluk, want deze ruimte is perfect om al je spullen in op te bergen. Gelukkig zijn er ook nog andere opties, zoals het opbellen van je familie, je beste vrienden of je favoriete buren, die misschien wat ruimte kunnen missen. En moesten al je contacten toevallig ook bezig zijn met een renovatie, dan is er nog altijd de self-storage waar je met al het gemak van de wereld een storage unit kan huren.


Zoek een self-storage center

Het huren van een storage unit is een goedkope en gemakkelijke oplossing voor het opslagen van je meubilair en dergelijke. Je eigendom wordt 24u op 24u bewaakt. En heb je toch toevallig iets nodig uit één van je dozen? Dan kan je hier 24/24, 7/7 binnen met je unieke badge en sleutel. Zo zit alles veilig op één plek en kan jij je focussen op wat echt telt: de renovatie.Tips voor het opbergen van je materiaal:


Label je dozen


Niets is zo ongemakkelijk als het zoeken van een item in niet gelabelde dozen. Want ja, het zit altijd wel in die laatste doos. Label daarom je dozen per kamer of per categorie bv.: woonkamer of multimedia. Wil je alles gemakkelijk op elkaar kunnen stapelen? Maak dan gebruik van opbergbakken in plaats van kartonnen dozen. Deze zijn net iets steviger en zijn voorzien om op elkaar te passen.


Zorg voor een wandelgang


We hebben allemaal wel spullen die we heel vaak gebruiken en spullen die we eerder bijhouden voor de emotionele waarde. Deze laatste categorie zet je best achteraan in de kamer of opslagunit. Zo zijn vaak gebruikte spullen, gemakkelijk bereikbaar. Tijd die je uitspaart en dus meer in je renovatie kan investeren. Voorzie ook een gangpad tussen al je dozen, hierdoor moet je niet overal tussen wringen en overspringen. Weer minder kans op die gebroken arm of voet!


Dus begin met dat inpakken zodat je heel je checklist kan afvinken! Volgende stap: Renoveren maar!

54 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page